تجهیزات پزشکی

ترازو دیجیتال و انواع آن

ترازو دیجیتال

کدام ترازو دیجیتال برای وزن کردن در دوره کاهش یا افزایش وزن مناسب است؟

زندگی ماشینی و راحت‌طلبی بشر، منجر به چاقی و اضافه‌وزن بسیاری از افراد شده است. در چند دهه اخیر چاقی و خصوصاً چاقی مفرط دغدغه تمام اقشار جامعه است. اضافه‌وزن در کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، بانوان معضل بسیاری از جوامع امروزی است.

ازاین‌رو نیاز به یک ترازو در منزل جهت کنترل مداوم وزن برای خانواده‌ها بسیار ضروری است. شما می‌توانید روزانه، هفتگی و حتی ماهیانه وزن خود را گرفته، یادداشت و با هم مقایسه کنید. اما از چه نوع ترازویی برای وزن کردن استفاده کنیم؟ ویژگی ترازوی ایده‌آل برای توزین چیست؟ در این مقاله قصد داریم به انواع ترازو و ویژگی‌های آن بپردازیم و در انتهای مقاله یک ترازو دیجیتال را به شما معرفی کنیم.

ترازو دیجیتال

انواع ترازوها، ویژگی‌ها و کاربرد آنها

ترازوها انواع مختلف و کاربردهای متفاوتی دارند. از ترازوهای دوکفه‌ای و قپان در گذشته­های نه‌چندان دور گرفته تا امروزه که از نسل پیشرفته و دقیق ترازو دیجیتال در همه صنایع بهره می‌برند.

ترازوهای دیجیتالی در انواع فروشگاهی، صنعتی و آشپزخانه صنعتی تولید و عرضه می‌شوند. هرکدام از این ترازوها باتوجه‌به ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، در صنایع مختلف و مرتبط با کاربرد آن، مورداستفاده قرار می‌گیرند.

حوزه پزشکی و سلامت، نیاز به ترازوهایی با ویژگی‌های خاص دارد. از این نظر به انواع مختلفی از ترازو دیجیتال برمی­خوریم که بسیار متنوع و برای مصارف خانگی نیز مقرون‌به‌صرفه هستند. اما از چه نوع ترازوهایی برای وزن‌گیری افراد استفاده می­شود؟ در ادامه به مهم­ترین ترازوها برای سنجش وزن، بر اساس ویژگی‌های ظاهری اشاره می­کنیم.

  1. ترازوی عقربه‌ای یا مکانیکی

در ترازوی مکانیکی میزان وزن فرد با استفاده از عقربه مشخص می‌شود. ترازوی عقربه‌ای بدون باتری و هر منبع تغذیه دیگری کار می‌کند به همین دلیل به آن ترازوی مکانیکی نیز گفته می‌شود. قدرت تشخیص این ترازوها فوق‌العاده بالا و دقیق است. اما در صورت آسیب جزئی، زود خراب می‌شوند.

  1. ترازوی دیجیتالی

محبوب‌ترین نوع ترازو با قابلیت سنجش وزن و درصد خطای بسیار کم که در امور پزشکی و ورزشی مورداستفاده قرار می‌گیرند. به دلیل راحتی کار با ترازو دیجیتال، به طور چشمگیر مورداستفاده در منازل نیز قرار گرفته است. در ساخت ترازوهای دیجیتالی از برد و قطعات الکترونیک بهره می‌برند. این نوع ترازوها در دو نوع شارژ با برق و باتری تولید و عرضه می‌شوند.

  1. ترازوی تشخیصی یا فراهوشمند

نوعی از ترازو دیجیتال که تحولی شگرف در سنجش و ارزیابی به وجود آورده‌اند. در این نوع ترازوها نه‌تنها وزن بدن فرد تشخیص داده می‌شود بلکه میزان توده‌های چربی، مقدار آب بدن برحسب لیتر، تراکم و وزن استخوان‌ها و همچنین درصد ماهیچه­های بدن هم مشخص می‌شود.

  1. ترازوی شیشه‌ای

این ترازوها در واقع بر اساس شکل ظاهری به این نام مشهور شده‌اند و انواعی از ترازوهای دیجیتالی و فراهوشمند هستند و با باتری کار می‌کنند. کارایی بسیار بالایی دارند و تمیزکردن سطح شیشه‌ای آنها بسیار راحت است.

مزایای ترازوی دیجیتال

ترازوهای دیجیتال نسبت به انواع ترازوها مزایای خاصی دارند که باید به آنها توجه کنید:

  • در ترازو دیجیتال، ابزاری به نام کشش سنج تعبیه شده است. این ابزار باعث دقیق شدن تنظیمات ترازو می‌شود. به همین دلیل عدد اعلام شده توسط این دستگاه، بسیار دقیق و قابل‌اعتماد است.
  • استفاده از ترازوهای دیجیتال بسیار راحت و آسان است. با ایستادن روی آن، روشن و وزن فرد مشخص می‌شود. بعد از پایین آمدن، صفحه آن به طور خودکار خاموش می‌شود.
  • ترازوهای دیجیتال به طرز شگفت‌انگیزی بادوام هستند و تا سال‌ها می‌توان از آنها استفاده کرد.
  • امکانات و قابلیت‌های ترازوهای دیجیتال نسبت به سایر ترازوها بیشتر و کاربردی‌تر است. از این نمونه می‌توان به انواعی از ترازوهای فراهوشمند و دیجیتالی با ویژگی‌های اتصال به گوشی و لپ‌تاپ نام برد.
  • اندازه و وزن ترازوهای دیجیتال سبک بوده و حمل آنها بسیار راحت است.

معایب ترازو دیجیتال

هر ابزار الکتریکی روزی دچار خرابی می‌شود. این موضوع برای ترازو دیجیتال نیز اجتناب‌ناپذیر است. اما اگر به‌خوبی از آن مراقبت شود، تا چندین سال برای شما همانند روز اول کار می­کند. برخی معایب و نواقص یک ترازوی دیجیتال ممکن است یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:

  • اصلی‌ترین و مهم‌ترین مشکلی که احتمال دارد برای یک ترازوی دیجیتال پیش بیاید، اتمام باتری آن است. ممکن است در زمانی که شما نیاز به سنجش وزن خود داشته باشید، از تمام شدن باتری آن غافلگیر شوید. سعی کنید همیشه باتری اضافه در منزل داشته باشید.
  • هزینه خرید ترازوهای دیجیتال در مقایسه با ترازوهای عقربه‌ای، نسبتاً بالاست.
  • در صورت ایجاد اختلال در کارکرد ترازوی دیجیتال، انجام تنظیمات دستی کمی چالش‌برانگیز و مشکل است.

مشخصات و ویژگی‌های ترازوی دیجیتال

یک ترازوی دیجیتال از 4 قطعه اصلی تشکیل شده است:

  1. لودسل Load cell یا سنسور الکتریکی
  2. برد
  3. نمایشگر LCD یا LED
  4. کیبورد

ترازو دیجیتال

لودسل چیست؟

قلب تپنده یک ترازوی دیجیتال، لودسل آن است. این قطعه در واقع وجه تمایز انواع ترازوهای دیجیتالی فروشگاهی، آزمایشگاهی، آشپزخانه، صنعتی و حوزه سلامت و پزشکی است. بر اساس نوع کاربرد و اندازه ترازو، اندازه و دقت این قطعه نیز متفاوت است. هر چه ترازو کوچک‌تر باشد مانند ترازوی آزمایشگاهی یا ترازوهای دیجیتالی موجود در طلافروشی و ادویه‌جات باارزش مانند زعفران، این قطعه ظریف‌تر، دقیق‌تر و حساس‌تر است. در این نوع ترازوها، میزان حساسیت لودسل به یک صدهزارم گرم و حتی یک میکروگرم نیز می‌رسد.

ترازو دیجیتال بریسک مدل bs24  

کمپانی بریسک قریب به دو دهه در حوزه تولیدات پزشکی و سلامت خانگی فعالیت دارد. تمامی محصولات این شرکت تحت لیسانس آلمان و با 912 روز یعنی قریب به حدود 3 سال گارانتی عرضه می‌شوند. برند بریسک، یکی از پیش‌گامان عرصه تکنولوژی و دیجیتال است. تمامی محصولات بریسک با آخرین فناوری‌های روز دنیا و کیفیت بالا تولید می‌شوند.

ترازو دیجیتال بریسک مدل bs24، یکی از معروف‌ترین محصولات این کمپانی است. این ترازو دارای دقت 100 گرم بوده و حداکثر قدرت تحمل 150 کیلوگرم را دارد. این ترازو سبک‌وزن بوده و حمل و جابه‌جایی آن، راحت و آسان است. صفحه شیشه‌ای ترازو بسیار محکم و قابل‌اطمینان است. ضخامت آن 6 میل بوده که برای شیشه‌های سکوریت عموماً استفاده می‌شود.

از کجا ترازوی دیجیتال بریسک مدل bs24 بخرم؟

به دنبال افزایش فروشگاه‌های اینترنتی و حضور سودجویان در فضای آنلاین، اعتماد اغلب افراد به خریدهای اینترنتی کاهش‌یافته است. نکته مهمی که باید هنگام خرید آنلاین به آن توجه داشته باشید، نماد اعتماد الکترونیکی وب‌سایت است. برای اطمینان از صحت‌وسقم آن، روی لوگوی آن کلیک کرده تا به سایت اینماد هدایت شوید.

فروشگاه معتبر تجهیزات پزشکی و بهداشتی کاراپارس، با تهیه و تأمین محصولات اصل و باکیفیت برندهای بزرگی همچون بریسک، بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

جمع‌بندی

امروزه ترازوهای دیجیتال در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارند. طیف وسیعی از کسب‌وکارهایی همچون طلافروشی، باشگاه‌های ورزشی، آشپزخانه‌های صنعتی و آزمایشگاه‌ها و حوزه پزشکی و سلامت هرکدام از ترازوهای دیجیتالی کاملاً متمایز از یکدیگر استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *