زنان, کاپ قاعدگی

تفاوت کاپ قاعدگی با تامپون و نوار بهداشتی

تفاوت کاپ قاعدگی با تامپون

کاپ قاعدگی، نوار بهداشتی و تامپون‌ ها محصولات مراقبتی و بهداشتی بانوان در دوران قاعدگی هستند. تفاوت کاپ قاعدگی با تامپون چیست ؟ همان‌طور که می ‌دانیم هر محصولی در کنار مزایا دارای معایبی نیز می ‌باشد. داشتن اطلاعات درست و دقیق از این مزایا و معایب به بانوان کمک می ‌کند تا با توجه به نیازشان بهترین انتخاب را داشته باشند. در شروع به معرفی هر کدام از این محصولات بهداشتی و مواد تشکیل دهنده آنها می پردازیم. سپس به تفاوت‌ های آنها اشاره خواهیم کرد.

آشنایی با نوار بهداشتی یا پدهای بهداشتی

رایج‌ترین و مرسوم‌ترین محصول مراقبتی و بهداشتی دوران قاعدگی نوار بهداشتی است. علت این انتخاب را می ‌توان استفاده آسان و نیز ارزان و در دسترس بودن آن دانست. به جز پدهای پارچه ‌ای و پد‌های قاعدگی قابل شستشو، نوار بهداشتی محصولی سلولزی و یکبار مصرف است. استفاده از نوار بهداشتی بسیار آسان است. نوار بهداشتی را به سادگی می توان به لباس زیر چسباند. در ساخت نوار بهداشتی از مواد سلولزی، پودر‌های جاذب، پلاستیک و مواد شیمیایی سفید‌ کننده استفاده شده است.

این محصول قدرت جذب خوبی دارد و خون قاعدگی را جذب می ‌کند. از نظر زمان تعویض بهتر است نهایتا هر  6 تا 8 ساعت نوار خود را تعویض کنید. قیمت ارزان و دسترسی آسان به این محصول از مزایای آن به شمار می ‌آید. ایجاد حساسیت، بوی نامطبوع و نیز راحت و آزاد نبودن به هنگام فعالیت ‌های ورزشی را می ‌توان از معایب این محصول دانست.

 

تامپون ‌قاعدگی و مزایا و معایب آن

 

تامپون ‌قاعدگی و مزایا و معایب آن

استفاده از تامپون قاعدگی به سال ۱۹۳۰ برمی گردد. بنابر اطلاعات موجود، محبوب‌ترین محصول بهداشت قاعدگی در بسیاری از کشورهای دنیا همین تامپون قاعدگی است. از جمله ترکیبات تامپون ‌ها می توان به مواد شیمیایی، پودر جاذب و پنبه اشاره کرد. نحوه استفاده از تامپون ‌ها به این شکل است که توسط اپلیکاتور یا دست داخل واژن قرار می ‌گیرند و خون را جذب خود می ‌کنند. در انتهای تامپون‌ نخ بلندی تعبیه شده است که خارج از واژن قرار می ‌گیرد و توسط آن تامپون از واژن خارج می ‌گردد. تامپون‌ ها را باید هر ۴ تا ۶ ساعت تعویض کرد. بهتر است به هنگام ادرار و مدفوع نیز خارج شوند. تامپون ‌ها با سایز‌ها و قدرت جذب متفاوت تولید می ‌شوند. دلیل استقبال خوب از طرف بانوان، راحتی و آزادی عمل تامپون هنگام فعالیت‌ است.

کاپ قاعدگی یا همان فنجان قاعدگی چیست؟

کاپ قاعدگی که به آن فنجان قاعدگی نیز می‌ گویند؛ محصولی جدید از محصولات بهداشتی و مراقبتی بانوان است. در واقع کاپ قاعدگی جایگزین خوبی برای نوار بهداشتی و تامپون به شمار می ‌آید. این محصول در کشورهای توسعه یافته با استقبال خوبی از طرف بانوان مواجه شده است. در این نوشتار سعی بر این است که به تمام موارد مهم اشاره شود.

کاپ قاعدگی محصولی کوچک و با قابلیت انعطاف‌پذیری است که در داخل واژن فرد قرار می ‌گیرد. این محصول خون را جذب نمی ‌کند بلکه جمع‌آوری می‌ کند. این کاپ را باید هر ۸ ساعت تخلیه کرد.

پیشنهاد ما کاپ قاعدگی کاناک می باشد این محصول را مشاهده کنید

کاپ قاعدگی کاناک

کاپ قاعدگی کاناک

تفاوت کاپ قاعدگی با تامپون‌ در چیست؟

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم در تهیه و ساخت تامپون ‌ها از مواد شیمیایی و پودر‌های جاذب و پنبه استفاده می ‌شود. تامپون ‌ها داخل واژن قرار می گیرند و توسط نخی که در انتهای آنها قرار دارد خارج می ‌شوند. تامپون ‌ها خون را جذب خود می ‌کنند. هر ۴ تا ۶ ساعت هم باید تعویض شوند.

کاپ قاعدگی وسیله کوچک و از جنس سیلیکون پزشکی است که انعطاف پذیر می باشد. در تهیه کاپ قاعدگی از مواد شیمیایی استفاده نمی ‌شود. این محصول نیز همانند تامپون درون واژن قرار می گیرد. با این تفاوت که برخلاف تامپون که خون را جذب می ‌کند، کاپ خون را جمع‌آوری می‌ کند.

مطالعه بیشتر : مزایا و معایب کاپ قاعدگی

بررسی کاپ قاعدگی از نظر ایجاد حساسیت و عفونت

کاپ قاعدگی از نوعی سیلیکون پزشکی تهیه می ‌شود. جنس آن به گونه ‌ای است که روی محیط واژن اثری ندارد. قطعا می ‌دانید که هر تولید‌کننده ‌ای قبل از عرضه محصول به بازار، تست‌ های مختلفی روی محصول انجام می ‌دهد تا از سلامت آن اطمینان حاصل کند. در تست‌ های انجام شده، میزان ایجاد حساسیت و سمیت کاپ قاعدگی مورد بررسی قرار می گیرد. از لحاظ آلودگی به میکرو ب‌ها نیز مورد آزمایش قرار می گیرد. تولیدکنندگان کاپ ‌های قاعدگی در صورت دارا بودن استاندارد‌های جهانی مجوز عرضه به بازار را دارند.

تولید و عرضه کاپ قاعدگی همزمان با تامپون‌ ها بوده است. ولی همانند تامپون ‌ها در ابتدا مورد توجه قرار نگرفتند. با توجه به تغییرات در طراحی و ساخت و نیز متریال استفاده شده در کاپ ‌ها از سال ۲۰۰۳ کم کم مورد استقبال و توجه قرار گرفتند. روز به روز هم بر استفاده کنندگان این محصول اضافه می ‌شود. در تولید کاپ قاعدگی هیچ ماده شیمیایی به کار گرفته نمی ‌شود و از جنس سیلیکون پزشکی و گاهی TPE است.

کاپ قاعدگی با قرار گرفتن در درون واژن خون قاعدگی را جمع آوری می‌ کند. این کاپ ‌ها با توجه آزمایشات انجام شده ضد حساسیت و ضد التهاب هستند. در واژن ایجاد خشکی و عفونت نمی‌ کنند. کاپ‌ ها چندین بار مصرف هستند. بنابراین تا سال ‌‌ها زباله غیر قابل بازیافت وارد محیط زیست نخواهد شد. مدت زمان استفاده از کاپ‌ ها طبق اعلام FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا)  ۱۲ساعت می باشد. در استرالیا  TGAزمان استفاده از کاپ ‌ها را ۸ ساعت دانسته است.

 

آیا امکان بازگشت خون از کاپ به درون رحم وجود دارد

 

آیا امکان بازگشت خون از کاپ به درون رحم وجود دارد؟

برای پاسخ دادن به این سوال که آیا امکان بازگشت خون از کاپ قاعدگی به درون رحم وجود دارد یا نه؟ باید به شکل آناتومی اندام بانوان  پرداخت. با توجه به آناتومی بدن زنان و زاویه ‌ای که واژن با رحم دارد باید گفت که امکان بازگشت خون به رحم وجود ندارد. حتی به هنگام دراز کشیدن و خوابیدن هم امکان برگشت وجود ندارد.

در نظر داشته باشید که سرویکس یا همان دهانه رحم که ارتباط دهنده بین رحم و کانال واژن است، دارای سوراخ بسیار ریز چند میلی‌متری است. این پل ارتباطی امکان بازگشت خون به رحم را ندارد و یکطرفه عمل می‌ کند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *