کاپ قاعدگی

علت نشتی کاپ قاعدگی و راه‌حل‌های رفع آن

علت نشتی خون کاپ قاعدگی - روش‌های رفع نشت خون - کاراپارس

فهرست

در دفعات اول استفاده از کاپ قاعدگی، نشت خون کاپ قاعدگی امری شایع می‌باشد. با گذشت زمان و پس از چند بار استفاده، روش درست استفاده و جایگذاری کاپ را کشف خواهید کرد و دیگر جای نگرانی نخواهد بود. یکی از دلایلی که استفاده از کاپ قاعدگی پیشنهاد می‌شود، این است که از تعویض مداوم تامپون و نوار بهداشتی رها شوید. در نخستین استفاده ممکن است با نشت خون مواجه شوید. اما جای نگرانی نیست. حتی در اولین دوره ای که از نوار بهداشتی استفاده کردید هم ممکن است با چالش هایی روبرو شده باشید. اینکه در اولین استفاده از کاپ دچار سردرگمی شوید، امر طبیعی است.

»»» کاپ قاعدگی چیست؟ ««« 

  »»»  راهنمای استفاده از کاپ قاعدگی  «««

در ادامه مطلب کاراپارس قصد دارد به بررسی این موضوع بپردازد که چرا کاپ قاعدگی نشتی دارد و  راهکارهای رفع نشتی خون کاپ قاعدگی چیست؟ با رعایت این راهکارها بسیاری از مشکلات شما در این زمینه حل شده و تجربه خوبی خواهید داشت.

علت نشتی کاپ قاعدگی

نشتی کاپ قاعدگی یک مسأله معمول است که ممکن است برخی از زنان با آن روبرو شوند. این مشکل می‌تواند به دلایل مختلفی باشد، از جمله:

1. اندازه نامناسب کاپ: استفاده از کاپی با اندازه نامناسب برای جریان خون شدیدتر یا ضعیف‌تر قاعدگی می‌تواند به نشتی منجر شود.

2. قرارگیری نامناسب کاپ: اگر کاپ به درستی درون مهبل قرار نگیرد یا درست نگهداری نشود، می‌تواند نشتی ایجاد کند.

3. مشکلات فیزیکی: برخی از زنان ممکن است به دلیل وضعیت فیزیکی خود، مانند تنش عضلات مهبل یا تغییرات در جریان خون، به نشتی کاپ قاعدگی دچار شوند.

4. اشتباهات در استفاده: عدم رعایت راهنمایی‌های استفاده از کاپ می‌تواند به نشتی منجر شود، مثلاً استفاده از کاپ بیش از زمان مورد نیاز یا نصب نکردن کاپ به درستی.

اگر با مشکل نشتی کاپ قاعدگی مواجه هستید، ممکن است با تغییر اندازه یا نوع کاپ، بهبودهای معناداری را تجربه کنید. همچنین، مشورت با یک پزشک یا متخصص بهینه‌سازی استفاده از کاپ و روش‌های دیگر ممکن است به شما کمک کند.

راهکارهای جلوگیری از نشت خون کاپ قاعدگی

با رعایت یک‌سری راهکارها و نکات، می توانید از نشت خون کاپ قاعدگی جلوگیری کنید. از جمله این راهکارها عبارتند از:

تخلیه کاپ قاعدگی در فاصله‌های زمانی کمتر

با وجود اینکه زمان تخلیه کاپ قاعدگی معمولا بین 8 تا 12 ساعت می‌باشد، اما اگر شما به تازگی کاپ را مورد استفاده قرار می‌دهید، آن را در فواصل زمانی کمتری تخلیه کنید. با این کار میزان خونریزی خود را دانسته و بهتر می‌توانید زمان لازم برای تخلیه کاپ را تخمین بزنید.

جایگزین کردن روش تا کردن (فولد) دیگر

برای جلوگیری از نشت خون کاپ قاعدگی صرفا یک روش فولد کردن را کافی ندانید. بلکه روش های مختلف را آزمایش کنید تا بهترین روش را پیدا کنید. برای جایگذاری کاپ قاعدگی، مناسب‌ترین پوزیشن را پیدا کنید تا از نشت خون جلوگیری شود.

تغییر در زاویه دست

وارد کردن مستقیم کاپ قاعدگی یک روش اشتباه برای جایگذاری کاپ در بدن است. در هنگام وارد کردن کاپ، دست باید حالت افقی داشته و به طرف انتهای ستون فقرات باشد.

اطمینان از بار شدن کامل کاپ

بعد از اینکه کاپ را وارد بدن کردید، در صورت امکان آن را از سمت انتهایی فشار دهید و سپس بچرخانید. در غیر این صورت به منظور رفع هوای بین دیواره واژن و کاپ و ایجاد مکش، آن را به بالا و پایین یا چپ و راست کمی تکان دهید. نکته دیگر این است که برای اینکه کاپ در بدن راحت‌تر باز شود، آن را به سمت پشت خود یا بغل ران وارد کنید.

پیدا کردن محل سرویکس

برای قرار دادن کاپ در محل صحیح خود، دانستن محل سرویکس بالا یا پایین کمک بسیاری می‌کند. امکان دارد که سرویکس در طول دوران قاعدگی از محل طبیعی خود خارج شده باشد. افرادی که دارای سرویکس کوتاهی هستند، ممکن است لازم باشد که دنباله کاپ قاعدگی را کوتاه کنند تا کاپ به آسانی داخل واژن جایگذاری شود.

افرادی که سرویکس کجی دارند، برای اینکه کاپ به حالت قائم داخل واژن وارد نشود، ممکن است لازم باشد که به سمت بالا لگن خود را خم کنند و در پوزیشن نشسته به سمت عقب قرار بگیرند. معمولا حالت درست را با آزمون و خطا کردن در دو دوره اول می‌توانید پیدا کنید. برای پیدا کردن سرویکس می‌توان آن را لمس کرد. سرویکس قسمتی از واژن است که دارای بافت متفاوتی به شکل غضروف است. در واقع بافت آن دارای حالتی شبیه به نوک بینی است.

چک کردن سوراخ‌های هوای کاپ

برای کمک به ایجاد مکش بین دیواره واژن و کاپ قاعدگی، چندین سوراخ کوچک بر روی لبه کاپ وجود دارند. این امکان وجود دارد که هنگام خارج شدن لخته های خون، سوراخ های لبه کاپ مسدود شده باشند. این امر از ایجاد مکش کامل جلوگیری می‌کند. به منظور جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل، زمان تخلیه کاپ قاعدگی آن را کاملا شستشو دهید تا از باز بودن سوراخ‌ها مطمئن شوید.

ایجاد تغییر در وضعیت کاپ

دیگر روش جلوگیری از نشت خون کاپ قاعدگی، ایجاد تغییر در موقعیت کاپ در هنگام دستشویی است. در زمان دفع، فشاری که بر عضلات کف لگن وارد می شود، ممکن است باعث تغییر موقعیت کاپ در درون واژن شود. در پی این امر احتمال نشت خون ایجاد می شود. راهکاری که برای رفع این مشکل وجود دارد این است که در زمان دفع، کاپ را به طرف داخل فشار داده یا آن را کاملا خارج کرده و مجددا وارد واژن کنید.

»»»  خرید کاپ قاعدگی  «««

نکات مهم در رابطه با جلوگیری از نشت خون

اطمینان از عدم ابتلا به عفونت‌های واژینال

در زمان ابتلا به عفونت واژینال، استفاده از کاپ قاعدگی ممنوع می‌باشد. ممکن است محیط واژن در زمان عفونت، لیز و مرطوب باشد. در این حالت، کاپ قاعدگی نمی‌تواند مکش لازم را با دیواره‌های واژن ایجاد کند.

انجام تمرینات ماهیچه لگنی

اگر نکات ذکر شده در این مطلب را رعایت نمودید ولی همچنان مشکل نشت خون کاپ قاعدگی داشتید؛ مشکل می‌تواند مربوط به ماهیچه‌های لگنی شما باشد. در صورت ضعف ماهیچه‌های لگنی، این ماهیچه ها نمی‌توانند کاپ را نسبت به دیواره واژن، محکم نگه دارند.

مطالعه بیشتر »»» دلایل پریود نامنظم

مطالعه بیشتر »»» ورزش در پریودی

تمرینات ماهیچه لگنی

نشت خون کاپ قاعدگی معمولا در زمان تغییر حالت نشسته به ایستاده اتفاق می افتد. تمرین کگل می‌تواند مانع نشت خون کاپ شود. این تمرین باعث تقویت ماهیچه‌های لگنی می‌گردد. همچنین از مواردی مانند به وجود آمدن بی اختیاری ادرار در سن بالا جلوگیری می‌کند.

امتحان کردن سایز دیگر

یک دلیل نشتی کاپ قاعدگی به احتمال زیاد می‌تواند انتخاب سایز نامناسب کاپ باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *