تجهیزات پزشکی

پالس اکسیمتر چیست؟

به زبان ساده دستگاه پالس اکسیمتر میزان SPO2 خون یا میزان سطح اکسیژن محلول در خون و PR یا میزان ضربان قلب بیمار یا هر فرد را محاسبه و نشان می دهد.

میزان سطح اکسیژن محلول در خون در یک انسان عادی ما بین ۹۴ تا ۹۸ درصد می باشد و میزان ضربان قلب هر فرد نسبت به سن و وزن و نوع هر فرد یا بیمار متفاوت می باشد. که در صورت کم بودن درصد میزان سطح اکسیژن محلول در خون از حد استاندارد ، آن فرد یا بیمار با تجویز پزشک به دستگاه های کمک تنفسی ماندد اکسیژن سار خانگی نیاز خواهد داشت.

پالس اکسیمتر یکی از وسایل مورد نیاز برای افراد درگیر با بیماری کرونا است.

پالس اکسیمتر چگونه کار می کند؟

پروب دستگاه را بر روی انگشت سبابه، شست پا، نوک بینی و نرمهٔ گوش قرار می‌دهیم، بر روی قسمت بالایی پروب یک دیود منتشر کنندهٔ نور وجود دارد که دو نور قرمز و مادون قرمز را منتشر می‌کند، نور از میان بافت‌ها عبور نموده (بافت بین پروب) و یک گیرندهٔ نوری آن را دریافت می‌کند و شریان را عبور می‌کند. نور قرمز توسط هموگلوبین و نور مادون قرمز توسط اکسی هموگلوبین جذب می‌شود، سپس این اطلاعات به خود دستگاه منتقل می‌شود و آن‌جا با یک محاسبهٔ لگاریتمی میزان اشباع هموگلوبین با اکسیژن مشخص می‌گردد. در واقع این دستگاه میزان اکسیژن را به عنوان درصدی از مولکولهای هموگلوبین که با اکسیژن آمیخته شده‌اند را نسبت به میزان کل مولکولهای هموگلوبین اندازه‌گیری می‌کند.

 

نکاتی مهم در مورد پالس اکسیمتر:

۱- پالس اکسیمتر در انگشت های سرد عملکرد ضعیف خواهند داشت که کافی است انگشت مورد نظر را با کمی ماساژ بدهید تا گرم شود.

۲- بین دستگاه و انگشت نباید مانعی مانند ناخن مصنوعی، لاک، تتو ، رنگ حنا و… وجود داشته باشد.

 

آیا پالس اکسیمتر را فقط روی انگشتان دست می توان استفاده کرد؟

این دستگاه ها علاوه بر انگشتان دست، در نواحی دیگری از بدن مانند لاله گوش، انگشت شست پا، بینی برای محاسبه میزان سطح اکسیژن محلول در خون استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *